Bureau


Sinds november 2021 is SmitsRinsma gevestigd aan de Coehoornsingel 6 te Zutphen. Daar werken wij met een team van 24 mensen, inclusief de directie, aan prachtige projecten waarin wij de artistieke verbeelding van landschapsarchitecten en tuinontwerpers in technisch haalbare plannen omzetten.

Het bedrijf is in 1973 opgericht door Joke Smits-Rinsma en Reinier Smits. Beide oprichters, die in hun privéleven ook zij aan zij staan, werkten aanvankelijk vanuit een kantoor aan huis. De groeiende stroom opdrachten die uit hun inzet en gedrevenheid voortkwam maakte de uitbreiding en verhuizing van het bureau onvermijdelijk. Eerst naar een pand aan de Markt in Lochem, waar het bedrijf in de loop van de jaren negentig opnieuw uit het kantoor groeide. Daarna was het bureau van 1998 tot november 2021 aan de fraaie IJsselkade in Zutphen gevestigd.

Vanaf de start heeft alleen kwaliteit en resultaat geteld. Het finale doel was en blijft om het idee van de ontwerper om te zetten in een plan dat degelijk verzorgd, esthetisch verantwoord en technisch uitvoerbaar is. Reinier Smits bouwde als technisch directeur een reputatie op van iemand die doorgaat tot opdrachtgever en architect tevreden zijn. Het resultaat moet immers voldoen aan vele facetten, altijd duurzaam en ecologisch waar vereist.

Het bedrijf SmitsRinsma is onder zijn inspirerende leiding uitgegroeid tot een bureau van naam en faam. Dat succes is verklaarbaar door investering in uitgebreide knowhow en een sterke communicatiemethode, gebaseerd op goed luisteren en overleggen. Niet alleen in de buitenwereld met opdrachtgevers, architecten of aannemers; ook binnen het kantoor werd door de jaren heen zorgvuldig aan de opbouw van een team gewerkt. Dat levert een sterke eenheid op in de werkdiscipline en een prettige werkomgeving. Deze zijn kenmerk geworden van dit dynamische bedrijf, waarin mensen graag de extra stappen zetten die nodig zijn voor topresultaten. Want dat is uiteindelijk wat telt.

Sinds 1 januari 2017 hebben Ritso Sikma, Danny Lubbers en Ivo Stevens de aandelen van SmitsRinsma overgenomen en dragen zij zorg voor de continuering van het bedrijf.

SmitsRinsma