Sport Medisch Centrum Papendal, Arnhem Terug naar overzichtMet het Sport Medisch Centrum Papendal, een multifunctionele sporthal in het centrum van Papendal, is het sportcentrum op het gebied van faciliteiten, duurzaamheid en innovaties de concurrentie aangegaan met de beste trainingcentra van de wereld.
De uit twee verdiepingen bestaande hal heeft ondermeer een sprinthal, een balsporthal, een ruimte voor technische atletieknummers, een vechtsporthal en ruimtes voor krachttraining. Daarnaast voorziet het gebouw in herstelruimtes, een coachplein en een sportrestaurant van de toekomst.

Het Sport Medisch Centrum maakt deel uit van een groot renovatieproject dat plaatsvindt op het terrein van NOC-NSF te Papendal.
veenenbos en bosch landschapsarchitecten heeft het masterplan opgesteld en ontwerpt o.b.v. deelgebieden het masterplan verder uit tot op het niveau van definitief ontwerp.

SmitsRinsma ondersteunt veenenbos en bosch landschapsarchitecten, bij het uitwerken van de deelgebieden, met technische en kostentechnische aspecten, alsmede met het verzorgen van de contractstukken en aanbestedingsbegeleiding. Tijdens de uitvoering heeft SmitsRinsma de directievoering en toezicht gevoerd.

Rond de sporthal is een hoofdentree, rondweg, parkeerplaatsen, terras en voetpaden aangebracht. Het dakwater van de sporthal en verhardingen infiltreert middels een krattensysteem in de bodem. Voor de sporthal is een groot grasveld aangebracht waarop festiviteiten kunnen plaatsvinden. Op dit grasveld zijn, aan de randen van het veld, grootformaat bomen (45-50) aangeplant. Ter compensatie van verwijderde beplanting tijdens de bouw van de sporthal is er veel bosplantsoen aangebracht. Hiermee voldoet NOC-NSF ook aan de herplantplicht van de gemeente Arnhem.

Thema:
Opdrachtgever:

NOC*NSF

Architect:

veenenbos en bosch landschapsarchitecten

Uitvoering:

de Enk Groen & Golf

Onderdelen:
Periode:September 2012 t/m Maart 2013
Delen:
Top