Oostduinlaan te Den Haag Terug naar overzichtSmitsRinsma is sinds 2014 betrokken bij de transformatie van het grote kantoorpand aan de Oostduinlaan 75 in het Benoordenhout te Den Haag, het voormalige Shell-complex.

Geheel passend binnen de huidige tendens van herontwikkeling ondergaat het gebouw een transformatie tot appartementencomplex. Naar ontwerp van cepezed bevat het straks zo’n 300 woningen in het hogere segment, van verschillende typen en grootten.

Het complex uit 1968 ligt op de rand van het landgoed Oostduin-Arendsdorp en daarmee onderdeel van de groene structuur van de wijk Benoordenhout. karres+brands heeft het ontwerp gemaakt voor de terreininrichting met als doel het combineren van een historisch park en een royaal, representatief en eigentijds entreegebied. De kernkwaliteiten van het gebied vormen hierbij het uitgangspunt en het streven is het herstel van de landschappelijk en ruimtelijke kaders.

SmitsRinsma is vanaf het begin van de ontwerpfase betrokken geweest bij de afstemming tussen het terreinontwerp en de bouwkundige ontwikkelingen. In de ontwerpfase hebben wij technische ondersteuning verleend t.b.v. het opstellen van het terreinontwerp en zijn diverse expertises van ons aanbod gekomen, waaronder kostenkundigheid, groen-, daktuin- en rioleringsadvies, BREEAM en is het plan in 3D afgestemd op het bouwkundige ontwerp.

Na het afronden van de ontwerpfase is in een bouwteam met De Enk Groen & Golf het project verder technisch uitgewerkt en geoptimaliseerd. Na ca. 3 jaar ontwerpvoorbereiding en 2 jaar uitvoering zal het project eind 2019 volledig gereed zijn en behoren tot één van de aantrekkelijkste verblijfsgebieden van Den Haag.

 

Top