Kasteelpark Twickel, Delden Terug naar overzichtNa een intensieve periode van 6 jaar voorbereiding en uitvoering is in het voorjaar van 2009 de renovatie van het huispark Twickel opgeleverd. Het ontwerp is gemaakt door Michael van Gessel waarbij naast veel herstelwerkzaamheden ook nieuwe elementen zijn toegevoegd aan het monumentale park. SmitsRinsma is vanaf het masterplan bij dit project betrokken geweest en heeft de uitvoeringsvoorbereiding, (innovatieve) aanbestedingsprocedures en directie & toezicht verzorgd.

 

In het park, een ontwerp van J.D. Zocher, zijn de oude lijnen van paden en borders hersteld. Hiernaast heeft er een drastische verjonging plaatsgevonden door de aanplant van nieuwe bomen en bosschages. In fase 2 is de hertenweide flink onder handen genomen. De weide is opnieuw gemodelleerd en ingericht met een grote vijver.

 

Als kers op de taart zijn een aantal nieuwe, zowel historische als kunstzinnige elementen toegevoegd aan het prachtige park. De nieuwe rozenprieel (bedekt met bladgoud), de tempel op de berg (naar een ontwerp van Zocher) en de nieuwe bruggen (van cortenstaal, bentheimer steen en hout).

Top