Grotius UVB, Nijmegen Terug naar overzichtVanaf het opstellen van het ontwerp, door karres+brands landschapsarchitecten, is SmitsRinsma betrokken geweest bij de voorbereiding. Het ontwerp is in een RAW-bestek gezet met bijbehorende tekeningen en detailleringen. De aanbesteding heeft plaatsgevonden op basis van EMVI en heeft geresulteerd in een gunning waarbij prijs en kwaliteit in de juiste verhoudingen lagen.

Het Grotiusgebouw is het eerste nieuwe gebouw in het kader van de herontwikkeling van Heyendaal Zuid en geeft daarmee richting aan voor de verdere ontwikkeling. Het project kent vele interessante facetten, als daktuintechniek, coördinatie met gebruikers, unieke ontwerpdetails in de infrastructuur en waardevolle groenelementen waarbij drie grote bomen op het parkeerkelderdek zijn geplant.

Naast de engineering is de uitvoering begeleid d.m.v. directie en toezicht. In het najaar van 2014 hebben de laatste werkzaamheden plaatsgevonden m.b.t. het groen en is het werk begin 2015 opgeleverd.

Het gebouw met omliggende terrein heeft een nomiatie gehad voor gebouw van het jaar 2014.

Top