Groenoord, Leiden Terug naar overzichtIn Leiden Noord, ter plaatse van de voormalige Groenoordhallen, wordt op dit moment de nieuwe woonwijk Groenoord gebouwd. In opdracht van 1:1 stadslandschappen is de uitvoeringsvoorbereiding van de woonrijpfase verricht.

De woonwijk kenmerkt zicht door de authentieke uitstraling waarbij wonen aan het water en groene wandel- en speelplekken, een belangrijk onderdeel van de wijkopzet zijn. De straatbakstenen uit de voormalige parkeerterreinen worden hergebruikt in de rijbanen en trottoirs, waardoor je het gevoel beleeft dat de wijk al jaren geleden is gebouwd.

Sinds november 2011 is de uitvoering gestart van het woonrijpmaken van het eerste deelgebied, bouwblok 2. De uitvoering is begeleid door toezicht en directievoering. Inmiddels zijn de eerste woningen opgeleverd en wordt de buitenruimte in gebruik genomen.

Vanaf de zomer van 2015 is door Ouwehand bouw ook gestart met het bouwen van het laatste bouwblok 6 waar ook de uitvoeringsbegeleiding verzorgd zal worden. Medio 2016 worden de laatste woningen opgeleverd. Een dynamisch project waarbij communicatie en planning essentiële ingrediënten zijn voor een goed resultaat.

Enkele onderdelen van het project zijn: voorbelasting, verticale drainage, kademuren, beschoeiingen, rijbanen, parkeerplaatsen, hoofdriolering, speelobjecten, verplanting bomen, hergebruik klinkers, openbare verlichting.

Top