Fietsparkeren Terug naar overzichtDeventer heeft een historische binnenstad vol sfeervolle straatjes en pleinen. Jarenlang blokkeerden fietsen de smalle straatjes en langzaam maar zeker verrommelde het aangezicht. De gemeente vond het tijd voor verandering. Geen alledaagse fietsenrekken en -klemmen, maar maatwerk.

Het basisidee is dat de fietsparkeerplekken worden aangekleed met cortenstaal, dat een fraaie roestkleur heeft. Strips op de grond maken de fietsvakken herkenbaar en zorgen voor een duidelijke parkeerrichting. Afhankelijk van de plek in de binnenstad en het aantal te stallen fietsen worden de vakken voorzien van nietjes, rekken of klemmen. Waar nodig zijn elementen uitneembaar gemaakt om het diverse gebruik van het centrum te ondersteunen. De eerste pilotlocatie is in de zomer 2017 opgeleverd. Na een korte testperiode zijn de ontwerpen op basis van de eerste praktijkervaringen aangescherpt en is het centrum van Deventer voorzien van nieuw meubilair.

SmitsRinsma heeft de gemeente ondersteund in het opstellen van de budgetramingen, de technische ontwerpen en de ontwerpondersteuning tijdens het voorbereidingstraject.

Thema:
Opdrachtgever:

Gemeente Deventer

Ontwerp:

Firma Bart

Onderdelen:
Periode:2017-2018
Delen:
Top