Eurojust te Den Haag Terug naar overzichtEurojust is de Europese justitie organisatie in Den Haag. Op 20 maart 2012 werd het ontwerpteam Mecanoo/Haskoning uitgeroepen tot winnaar in de ontwerpwedstrijd van de nieuwbouw voor de justitiële organisatie. Volgens de jury sloot deze ontwerpvisie het best aan op de gestelde eisen in relatie tot de nieuwbouwlocatie. Kenmerkend voor het ontwerp zijn de lichte gevel van composiet met daarin hellend glas en de glooiende landschapstuin.

Rondom de nieuwbouw heeft de Enk Groen & Golf een hoogwaardige glooiende landschapstuin aangelegd die aansluit bij het omliggende terrein. In het terrein zijn beveiligingslagen opgenomen die door beplanting en aanleg aan het oog onttrokken zijn, zodat het aanzicht natuurlijk blijft. Het omvangrijke project heeft naast de noodzakelijke inrichting ook veel groen. Er zijn 128 bomen, 25.000 grassen en heesters en 20.000 vaste planten aangeplant. Blikvangers zijn een natuurstenen watermuur van 49 x 5 meter en de hoge en lage vijver.

SmitsRinsma heeft de Enk Groen & Golf ondersteund in de uitwerking van het technische ontwerp en contractstukken tot het maken van technische tekenwerk voor de uitvoering als in de afstemming met de diverse andere betrokken partijen, o.a. installatietechniek, bouw en t.b.v. de aansluiting op de te handhaven omgeving. Hiervoor is het gehele terrein in 3D uitgewerkt met Civil3D. Met behulp van Navisworks zijn de knel- en aandachtspunten tussen de diverse actoren in beeld gebracht.

Afbeeldingen: Rijksvastgoedbedrijf - Corné Bastiaansen

Thema:
Uitvoering:

de Enk Groen & Golf

Onderdelen:
Periode:Maart 2016 – maart 2017
Delen:
Top