Begraafplaats Rusthof te Leusden Terug naar overzichtSinds 2016 is SmitsRinsma betrokken bij de plannen voor de optimalisatie en uitbreiding van het huidige parkeerterrein bij Begraafplaats Rusthof te Leusden. Begraafplaats Rusthof werd in 1931 in gebruik genomen. Het is een ruim opgezette bosbegraafplaats die een bijzondere sfeer en karakter krijgt door de vele verschillende bomen. De naaldbomen zorgen het hele jaar door voor een mooie groene begraafplaats, terwijl de talrijke loofbomen de uitstraling van Rusthof ieder jaargetijde uniek maken.
Tevens onderdeel van begraafplaats Rusthof is het Russisch Ereveld welke in 1948 is geopend en een laatste rustplaats biedt aan de 865 oorlogsslachtoffers uit de voormalige Sovjet-Unie.

In opdracht van Debie & Verkuijl Tuin- en parkrestauratie ondersteunt SmitsRinsma de opdrachtgever CBA in het opstellen van de technische documenten benodigd voor de aanbesteding van het uitbreidingsplan voor het parkeerterrein. Debie & Verkuijl heeft op basis van de wensen van de opdrachtgever en de beheerders van de begraafplaats een ontwerp opgesteld welke aansluit bij de wensen van de bezoekers. Behoud van het waardevolle groen en het infiltreren van hemelwater krijgen volop aandacht in het ontwerp. Uitdagend is de logistieke afwikkeling van de verschillende verkeersstromen passend bij de ingetogen en karakteristieke sfeer van Rusthof.

De uitvoering staat gepland voor het voorjaar 2018.

Top