Daktuinen Andreas Ensemble


Sinds juni 2022 is SmitsRinsma nauw betrokken bij het terreinonderhoud van de grootste particuliere daktuin van Nederland. In opdracht van de Beheervereniging Andreas Ensemble ondersteunt SmitsRinsma bij het proces rondom het terreinbeheer.

Andreas Ensemble ligt in het Amsterdamse Stadsdeel Nieuw-West. Het stedenbouwkundig ontwerp werd in 2006 door het Haagse architectenbureau Geurst & Schulze en de gemeente Amsterdam vervaardigd. De bouw van de wijk startte in 2008 en is voltooid in 2011.

Op de daken van de ondergrondse garages is een viertal groene, niet openbaar toegankelijke, binnentuinen gerealiseerd. Het binnengebied bevat hoogteverschillen, trappen en taluds. De tuinen zijn ontworpen door Landlab en worden op dit moment onderhouden door Frisia Bergum.

Tot dit jaar werd het terreinonderhoud met passie begeleid door Marnix Tavenier van MXT landschappen. SmitsRinsma pakt deze taak nu over. Ons doel is om de tuinen zo efficiënt mogelijk te onderhouden en in te spelen op de diverse uitdagingen die de klimaatverandering met zich meebrengt. Verder willen wij gericht gaan sturen op duurzaamheid, dit met betrekking tot materiaalkeuzes, materieel t.b.v. het onderhoud en toekomstige ingrepen in de daktuin.