Terrace Tower in gebruik


Suitsupply heeft een nieuw kantoor laten bouwen aan de Europaboulevard in Amsterdam. Het gebouw, dat onderdeel is van nieuwbouw aan de Zuidas werd ontworpen door de Bjarke Ingels Group (BIG). Het heeft een totaal vloeroppervlak van ongeveer 20.000 m2, waarvan het grootste deel is ingericht als kantoorruimte.

Het bouwwerk valt op door zijn bijna vloeiende overstek in de voorgevel in het dertien verdieping tellende toren, die ook nog twee verdiepingen ondergronds heeft. Deze stapeling had tot gevolg dat ook de betonnen kern waaraan alles is opgehangen verspringt en dat er schuine kolommen nodig waren om de voor- en achtergevel in balans te houden.

De achterzijde kent een terrasachtige afbouw met dakterrassen per etage, die aansluit op bestaande bouw. DELVA Landscape Architecture & Urbanism heeft het voorlopig- en definitief ontwerp van de terrassen en het groen verzorgd. Gebruik, biodiversiteit en waterretentie vormen de drie hoofdthema’s voor het ontwerp van de terrassen.

SmitsRinsma ondersteunt DELVA Landscape Architecture & Urbanism in het opstellen van bouwkostenramingen, de technische uitwerking van het ontwerp, het adviseren met betrekking tot de daktuintechniek en beplanting voor de uitwerking van de terrassen.

Groen als onlosmakelijk onderdeel binnen het gehele concept. Groen maakt de Zuidas aantrekkelijker voor nieuwe bedrijven en woningen en draagt bij aan de gemeentelijke ambitie om dit gebied te verduurzamen en te vergroenen.

De realisatie is momenteel in de afrondende fase en de eerste gebruikers genieten al van hun terras en groene omgeving!

 

Rechten foto's: DELVA Landscape Architecture & Urbanism