Interieurbeplanting Rechtbank Oost-Brabant


Het Paleis van Justitie in ’s Hertogenbosch wordt gerenoveerd en verbouwd. Onder andere de Rechtbank Oost-Brabant neemt zijn intrek in het te renoveren gebouw welke eind 2023 wordt opgeleverd. SmitsRinsma heeft voor de Rechtbank Oost-Brabant de uitwerking van de interieurbeplanting verzorgd. 

Fokkema & Partners Architecten heeft, namens de Bouwcombinatie Dura Vermeer en Croonwolter&dros, als basis voor de interieurbeplanting, een groenplan met impressies opgesteld, welke door SmitsRinsma is uitgewerkt in concrete aanbestedingsdocumenten.

Belangrijk in de uitwerking van de interieurbeplanting was dat de beplantingskeuze werd afgestemd op locatie, (dag)licht, potomvang en sierwaarde. Na het opstellen van het beplantingsplan voor de verschillende locaties, zoals vergadercentra, het publieksgebied en de kantoorvloer, is een inschrijvingsdocument opgesteld voor de levering van de plantenbakken, de interieurbeplanting en het meerjarige onderhoud.

Behorend bij het beplantingsplan (ca. 500 planteenheden) en de inschrijvingsdocumenten heeft SmitsRinsma ook een programma van eisen opgesteld, waarin de kwaliteit voor de levering en aanplant is verankerd. Daarbij zijn de onderhoudswerkzaamheden nader omschreven samen met de eisen rondom logistiek, communicatie en planning.

De start van de eerste fase voor de levering van de interieurbeplanting is in oktober 2021.