De Deventerweg Zutphen krijgt (groene) vorm!


Afgelopen twee weken heeft aannemer NTP uit Hattem in opdracht van de gemeente Zutphen de bomen geplant in de verlaagde bermen. Aangeplant in hartje zomer.

Een selectie resistente iepen van kwekerij Noordplant uit Glimmen zijn van Air-pots afkomstig, midden augustus aangeplant in de hol-liggende bermen. Een uiterst zorgvuldig uitgeruste berm met de juiste grondsamenstelling en voedingswaarde. Dit om afwatering en groei te kunnen waarborgen in de toekomst.

Deze bermen zullen nog met een kruidenvegetatie ingezaaid worden en ontvangen in de toekomst het regenwater van de rijbaan en naastgelegen fietspad. Bijna al het regenwater is beschikbaar voor de bomen en de kruidenvegetatie waarbij enkel de slokops bij hevige regenval het overtollige water naar het IT-riool leiden.

SmitsRinsma durft te stellen dat van deze herinrichting met een lengte van ruim 540m en breedte van 30m bijna 80% van het regenwater op dit oppervlakte afstroomt naar grasbetontegels, hagen en de berm met de iepen. Hoe duurzaam is dat!