CO2-Prestatieladder niveau 3


Op dinsdag 4 augustus heeft SmitsRinsma het CO2-Prestatieladder certificaat voor niveau 3 behaald. Als bedrijf wat zich constant aan het vernieuwen en ontwikkelen is op het gebied van duurzaamheid mocht dit certificaat niet ontbreken. Nu wij officieel gecertificeerd zijn, kan er verder gewerkt worden aan onze duurzaamheidsdoelen voor 2020 en verder.

De CO2-Prestatieladder is een duurzaamheidsinstrument in Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van koolstofdioxide en kosten. Dit kan worden toegepast binnen bedrijfsvoering, in projecten en in de algehele bedrijfsketen. De ladder kan worden gebruikt als managementsysteem, maar wordt tegenwoordig ook steeds vaker als instrument bij aanbestedingen gebruikt wat het belang hiervan vergroot.

Zo is SmitsRinsma voornemens om in 2020 al meer dan 50% van het wagenpark te gaan vervangen door elektrische auto’s met als doel om eind 2021 volledig CO2-neutraal te rijden. Door de ontwikkelingen van het coronavirus zijn wij tevens meer en meer digitaal aan het vergaderen en komt het thuiswerken ook steeds vaker om de hoek kijken.

Naast de meetbare CO2-maatregelen wordt er binnen de organisatie ook aandacht besteed aan het creëren van bewustzijn bij medewerkers en onze zakelijke relaties. Ons streven is dan ook om in de toekomst een koploper te worden op het gebied van duurzaamheid.

Het certificaat en onze bijdrage aan een duurzamere werk- en leefomgeving vind je hier:
www.skao.nl/nl/certificaathouders