ESA


ESA (European Space Agency) is de Europese ruimtevaartorganisatie die in Nederland is gevestigd op het ESTEC terrein (European Space Research and Technology Centre) in Noordwijk.

SmitsRinsma heeft opdracht gekregen om voor een periode van 3 jaar, maandelijks toezicht te houden op de beeldkwaliteit van het terrein. Hierbij houden we de beheertekeningen actueel en voorzien we ESA van advies bij verschillende vraagstukken.
Het terrein heeft een omvang van ongeveer 43 hectare en omvat naast het bezoekerscentrum, kantoor- en onderzoeksruimten ook diverse sportfaciliteiten zoals golf, tennis, voetbal, volleybal, en jeu de boules.

In een aanvullende opdracht ondersteunt SmitsRinsma ESA bij de tender voor een nieuw facility management contract. Dit gaat vanaf halverwege 2019 lopen. Hiervoor verzorgt SmitsRinsma een interne cursus aan de betrokken medewerkers om hen de basisbeginselen van de RAW en Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte (KOR2018) bij te brengen.

Omdat ESA een internationale organisatie is, vindt alle communicatie plaats in het Engels waardoor we onze vaktaal inmiddels ook op internationaal niveau beter beheersen!