RAW-bestekteksten


SmitsRinsma heeft voor de drie beplantingsconcepten van Lageschaar standaard RAW-bestekteksten opgesteld. De drie concepten vragen een eigen aanlegstrategie, maar ook specifiek onderhoud. Voor de volgende beplantingsconcepten zijn de benodigde bestekposten beschreven en zijn te verkrijgen via de website van Lageschaar (https://lageschaar.nl/bestekteksten):

• Prairie Garden®
• Fleur Robuste®
• Fleur Dansante®

Lageschaar biedt de groenprofessional een totaaloplossing voor duurzame, onderhoudsarme beplanting. Er zijn een drietal langlevende en eenvoudig te beheren beplantingsconcepten ontwikkeld waarmee o.a. hoveniers, groenaannemers, landschapsarchitecten, overheid en ontwikkelaars invulling kunnen geven aan tuinen en (semi) openbare plantvakken.

De opgestelde bestekteksten helpen de bestekschrijver in het maken van de juiste keuzes bij de gekozen beplantingsconcepten. Uiteraard dienen de bestekteksten als hulpmiddel en zullen zij passend gemaakt moeten worden op de van toepassing zijnde locatie en het beplantingsplan van het project. Hierbij speelt o.a. de aanwezige grondslag en waterstand een belangrijke rol.
Ook de groenaannemer heeft voordeel bij deze bestekteksten aangezien hiermee de noodzakelijke werkzaamheden bij aanleg en onderhoud zijn afgestemd op de noodzakelijke uitvoeringswijze wat de kwaliteit ten goede komt.