Soho House Amsterdam


In opdracht van Aedes Real Estate zijn wij samen met o.a. mxt landschappen en Kentie & Partners betrokken bij de verbouwing van het Bungehuis aan de Spuistraat te Amsterdam. Het rijksmonument is tot 2015 in gebruik geweest door de Universiteit van Amsterdam voor diverse doeleinden. Begin 2015 is bekend gemaakt dat het gebouw verbouwd ging worden en omgevormd tot het Soho House Amsterdam. Het gebouw zal een besloten club zijn voor mensen die werkzaam zijn in de film, media en creatieve industrie.

Het huidige dak zal naar ontwerp van mxt landschappen omgevormd worden tot een multifunctioneel dakterras. Het dak zal een bijdrage leveren aan de stedelijke verkoeling middels beplanting en waterretentie / waterbuffering. Op de niet gebruiksdaken worden zonnepanelen geplaatst.  Met terrassen, een bar en zwembad op het dak zal een prettige gebruiksruimte worden gecreëerd voor de bezoekers.

SmitsRinsma zorgt voor de technische vertaling van het ontwerp en biedt ondersteuning bij de technische vraagstukken over de daktuintechniek, beregeningsinstallatie en materialisatie. Het tekenen van de technische tekeningen en het schrijven van het bestek voor de daktuin, verhardingen en de diverse inrichtingselementen worden in nauwe afstemming met de landschaps- en bouwkundig architect, constructeur en overige betrokken partijen opgesteld door SmitsRinsma.