Team HOSPER en SmitsRinsma winnen ontwerpwedstrijd Ede!


Samen met acht andere ontwerpbureau's deed HOSPER mee met de bijzondere ontwerpwedstrijd Markplein Ede van stichting DOE. Na een aantal stemrondes bleven OKRA, Bleker Nauta en HOSPER over. Zaterdag 17 juni 2017 werd bekend dat het ontwerp van Hosper is verkozen tot winnaar!

Het Marktplein in Ede werd door de bevolking als onprettig, leeg en ongezellig ervaren. Het Marktplein moest weer een bruisend hart worden van Ede waar de markt en het verblijven weer samenkomen.

SmitsRinsma mocht tijdens deze ontwerpwedstrijd HOSPER bijstaan in de budgetbewaking en de technische ondersteuning. Ook dakbelastingen, drainage, funderingsopbouw op het dak zijn al kritisch bekeken en geëngineerd in de ontwerpfase. Het ontwerp moest immers technisch haalbaar zijn en binnen het beschikbare budget passen.

Het ontwerp van HOSPER is uiteindelijk door de bevolking van Ede verkozen tot het beste ontwerp. De ultieme vorm van participatie! Nieuwe overtuinen met een invulling van terassen en speelgelegenheid aan de randen van het plein brengen het groene karakter weer terug in het centrum.

De uitvoering staat gepland in 2018

 Zie ook: Edenaar kiest zijn nieuwe marktplein