IJsselkade Zutphen


Wat is er mooier dan een project pal voor de deur. SmitsRinsma is momenteel bezig met het opstellen van de budgetraming voor de herontwikkeling van de IJsselkade fase 2 te Zutphen.

De IJsselkade in Zutphen is een gebied met een enigszins “rommelige” uitstraling en onveilige situaties voor voetgangers en fietsers. De reeds aanwezige beplanting is qua schaal te klein en onvoldoende verbonden met andere groene plekken langs de kade. Dit alles zorgt ervoor dat de IJsselkade ondanks de markante herenhuizen niet bijdraagt aan de toeristische trekpleister die Zutphen is.
De gemeente  heeft daarom de ambitie om de IJsselkade voor 2020 om te toveren tot een langgerekt, stedelijk rivierpark waar inwoners en toeristen graag komen.

Door HOSPER Landschapsarchitectuur en stedenbouw is een ontwerp gemaakt waarbij de IJsselkade een parkachtige inrichting krijgt met nieuwe bestrating, verlichting en beplanting. Er komen graspodia en een trappartij waarop je heerlijk kunt zitten aan de rivier. De parkeerplaatsen op de lage kade verdwijnen en zo krijgen fietsers en voetgangers ruim baan. Verder wordt de hele rijbaan onder handen genomen en komt er een nieuwe waterkering.

SmitsRinsma heeft voor dit project zijn kostendeskundigheid mogen inbrengen, zodat landschapsontwerp getoetst kon worden aan de financiële kaders die zijn gesteld. .

Fase 1 is reeds in uitvoering. De uitvoering van fase 2 zal eind 2017-2018 plaats gaan vinden.