Groenoord Woonrijp fase 1


In Leiden Noord, ter plaatse van de voormalige Groenoordhallen, wordt op dit moment de nieuwe woonwijk Groenoord gebouwd. SmitsRinsma heeft, in opdracht van 1:1 stadslandschappen, de uitvoeringsvoorbereiding van de woonrijpfase verricht.

De woonwijk kenmerkt zicht door de authentieke uitstraling waarbij wonen aan het water en groene wandel- en speelplekken, een belangrijk onderdeel van de wijkopzet zijn. De straatbakstenen uit de voormalige parkeerterreinen worden hergebruikt in de rijbanen en trottoirs, waardoor je het gevoel beleeft dat de wijk al jaren geleden is gebouwd.

Sinds november 2011 is de uitvoering gestart van het woonrijpmaken van het eerste deelgebied, bouwblok 2. SmitsRinsma begeleidt de opdrachtgever in het toezicht en de directievoering. Inmiddels zijn de eerste woningen opgeleverd en wordt de buitenruimte in gebruik genomen.

Vanaf juni 2012 start ook het bouwrijpmaken van de bouwblokken 6+7 waar SmitsRinsma ook de uitvoeringsbegeleiding voor zal verzorgen. Eind 2013 zullen de laatste woningen worden opgeleverd. Een dynamisch project waarbij communicatie en planning essentiële ingrediënten zijn voor een goed resultaat.