Nationaal Ereveld Loenen, Loenen Terug naar overzicht



Nationaal Begraafplaats Ereveld is een begraafplaats voor oorlogsslachtoffers midden op de Veluwe. Geen rechte paden met kruizen, maar mooie stenen langs de kronkelende paden.

De uitbreiding bestaat uit 2 nieuwe kamers, die verbonden worden door een ‘lint’ met de huidige begraafplaats. Elke kamer heeft zijn eigen karakter. Bij de ene zijn de hoogteverschillen typerend; mooi opgelost door betonelementen in ovalen. Bij de andere kamer wordt gebruikt gemaakt van de natuurlijke hoogteverschillen in het terrein.

SmitsRinsma is betrokken geweest bij de volledige voorbereiding, van ontwerp tot en met de uitvoering.

Thema:
Opdrachtgever:

Oorlogsgravenstichting

Architect:

karres+brands

Uitvoering:

Van de Haar Groep

Onderdelen:
Periode:November 2013 – heden
Delen:
Top