Burgers’ Zoo, Arnhem Terug naar overzicht



Burgers' Zoo heeft geïnvesteerd in een nieuw parkeerterrein als een nieuw entreegebied voor hun honderdjarige jubileum in 2013. De oude parkeersituatie bood niet meer de functionaliteit welke gewenst was. De indeling was onlogisch, bezoekers moesten te ver lopen en er was bij regen veel overlast van modder. Voor veenenbos en bosch landschapsarchitecten heeft zowel technische als kostentechnische ondersteuning plaatsgevonden.

Gezien het nieuwe parkeerterrein gerealiseerd diende te worden op een heuvel en in het bos zijn met Civil 3D modellen een nauwkeurig inzicht verkregen in de afwatering van het gebied. De uitvoering is begeleid d.m.v. directievoering en toezicht.

Het voorplein en busbaan bij de hoofdentree van Burgers’ Zoo zijn compleet vernieuwd tot een aangename verblijfsruimte en een veilige inrichting van de verkeersstromen. Door het juist toepassen van materialen en meubilair is er een overzichtelijk en rustig beeld ontstaan met gelijktijdig een aantal eye-catchers waaronder de trap met het de kenmerkende bronzen kunstwerken. Het parkeerterrein is volledig vernieuwd en heeft door de toepassing van brede stroken met bomen en parkeerstroken in halfverharding een natuurlijke uitstraling. Bezoekers kunnen via de brede voetgangersas die over het parkeerterrein loopt veilig naar de ingang en terug naar hun auto.

Top