Baarnse Bos, Baarn Terug naar overzicht



Tegenover Paleis Soestdijk, aan de Amsterdamsstraatweg, ligt het Baarnse Bos. Dit bos is onderdeel geweest van de wandel- en recreergebied van het koninklijk huis. In het bos bevinden zich verschillende bijzondere elementen. Zoals een Sterrenbos, de Grote en Kleine Kom, een berceau. SmitsRinsma heeft de engineering verzorgd en de begeleiding van de uitvoering gedaan van de realisatie van de Grote Kom.

Het ontwerp bestond uit het vergroten van de vijver met een historisch ogende inrichting. Dit uit zich met name in de vorm van de vijver en de afwerking van de taluds. Het wateroppervlak is weer in ere hersteld en heeft een vast peil dat beheerst wordt door suppletie en overstort. De natuurstenen rand is geplaatst op een bouwkundige betonnen kademuur die volledig uit zicht is. De bodem van de vijver is compleet waterdicht gemaakt met folie zodat wegzijging van water naar de ondergrond niet plaatsvindt.

Thema:
Opdrachtgever:

Staatsbosbeheer

Architect:

Caspar Slijpen Landschapsarchitect

Uitvoering:

Van de Haar Groep

Onderdelen:
Periode:Oplevering december 2012
Delen:
Top